Hvordan barnepsykologer hjelper familier i nød

Hvordan barnepsykologer hjelper familier i nød

  • Hva er en barnepsykolog og hva gjør de?
  • Hvordan barnepsykologer kan hjelpe familien din
  • Når bør man gå til en barnepsykolog?
  • Hvordan finne den rette barnepsykologen?
  • Barnepsykologiens rolle i den moderne verden

Hva er en barnepsykolog og hva gjør de?

En barnepsykolog er en psykisk helsepersonell som spesialiserer seg på behandling av barn. De jobber for å forstå de mentale og følelsesmessige behovene til barn, diagnostisere eventuelle psykologiske lidelser de måtte ha, og gi behandling. Disse fagpersonene er også kjent som barnepsykiatere eller barneleger.

Barnepsykologer jobber først og fremst med barn og deres familier. De vil vanligvis møte familien som helhet for å diskutere hvordan barnet har det og hva som kan forårsake dem. De vil deretter lage en plan for å hjelpe barnet med å lære ferdigheter som kan hjelpe dem å takle bedre i stressende situasjoner og overvinne følelsene sine.

Hvordan barnepsykologer kan hjelpe familien din

Barn kan være en håndfull og det kan være vanskelig å balansere deres behov med dine egne. En barnepsykolog er den perfekte personen til å hjelpe deg med å komme på toppen av ting og få familien på rett spor igjen.

En barnepsykolog vil hjelpe deg å forstå hvordan barna dine tenker, hva de trenger og hvordan du kan hjelpe dem til å vokse til friske voksne. De vil også lære deg teknikker for å forbedre familieharmonien og sørge for at alle får dekket behovene deres.

Når bør man gå til en barnepsykolog?

Mange tenker ikke på å gå til en barnepsykolog før deres familie har rast inn i en nødsituasjon hvor forholdet mellom foreldre og barn er svært negativt. I dette tilfellet – og helst litt tidligere – er det viktig å ha en ekspert som kan hjelpe familien og deres barn. En barnepsykolog har utdanning og erfaring til å hjelpe foreldre med å forstå hva som skjer med barnet deres og gi dem de beste rådene for hvordan de skal håndtere det.

Hvordan finne den rette barnepsykologen?

Det er mange måter å finne en barnepsykolog nær deg på. Du kan bruke nettleseren din til å søke etter «barnepsykologer nær meg». Du kan også slå opp telefonnummeret til ditt lokale sykehus eller klinikk på nettsiden deres og ringe dem for å spørre hvor de vil anbefale deg å gå for en konsultasjon. Til slutt kan du be din fastlege om henvisninger til gode barnepsykologer i ditt område.

Den online psykologtjenesten Onlinepsykologene har poengtert noen viktige ting å tenke på når du skal bestille en privat time hos en psykolog.

  1. Når du leter etter den rette psykologen, er det første du må huske på en sertifisering for psykisk helse. En sertifisert psykolog kan avgjøre hvilken type behandling som er best for en person.
  2. Den andre tingen å huske på er geografisk plassering. Med psykologer over hele verden er det viktig å finne en som er i nærheten eller i din by, med mindre du ønsker å få terapien på nett.
  3. For det tredje, når du leter etter en psykolog er det viktig å være oppmerksom på deres erfaring med akkurat din situasjon.

Hvis barnepsykologen du vurderer møter alle disse kriteriene, sikrer du deg at du finner noen som kan hjelpe deg og din familie.

Barnepsykologens rolle i den moderne verden

Barnepsykologens rolle i den moderne verden består i stor del av å hjelpe barn som blir mobbet eller trenger psykisk helsehjelp. Men det er også mange barn som sliter psykisk, uten at man egentlig vet hva som er årsaken. Kan hende så sitter de inne og spiller dataspill hele dagen, og kan gå i mange dager uten noen nevneverdig sosial omgang. I slike situasjoner vil det være til stor fordel å få psykisk hjelp, noe som kan gjøres ved å hjelpe dem med skolearbeidet, gi terapiøkter om nødvendig, og gjennom intervjuer med barnet eller ungdommen og foreldrene deres, hjelpe dem med skolearbeidet.