god holdning

Betydningen av god holdning for psykisk helse

Du skulle kanskje aldri trodd at god holdning kan forbedre måten du føler deg på… både fysisk og mentalt! 

Under covid19-pandemien la både barn og foreldrene deres merke til at kroppen føltes vond, og de slet med mental helse etter lange dager foran dataskjermen. Hvem hadde trodd at mangel på god holdning kunne føre til slike uønskede effekter?

Kan jeg selvdiagnostisere dårlig holdning?

Selvfølgelig kan du. Her er en liste over noen vanlige fysiske symptomer: 

  • ryggsmerter, 
  • runde skuldre, 
  • kroppslige smerter, 
  • muskeltretthet, 
  • hodepine og migrene, 
  • og så videre. 

Mentalt kan dårlig holdning forverre depresjon og angst. Hvis du mistenker at dårlig holdning påvirker velværen din, kan det være lurt å ta grep for å snu om situasjonen – bare henvend deg til spesialister for god holdning. Disse finner du hos Nor Klinikken – Kiropraktorer i Stavanger og andre klinikker i landet for å hjelpe barnet ditt og/eller deg selv.

Hva du kan forvente av å innta en god holdning

Fordelene med god holdning er mange. Disse inkluderer økt energi og selvtillit, bedre konsentrasjon og humør, samt produktivitet. Videre vil du føle deg bra i din egen kropp – er ikke dette verdens beste følelse? Sist, men ikke minst, god holdning oppmuntrer til positive følelser og tanker, og forbedrer dermed din mentale helse. Som et resultat vil folk oppfatte deg annerledes: du vil gi fra deg selvsikre vibber, og tiltrekke andre positive mennesker som en magnet! Når det gjelder barna dine, kan det være lurt å tipse dem om følgende…

The Power Pose – bruk kroppen til å føle deg sterkere

Når du må stå foran klassen eller på jobb for å levere en presentasjon, kan det være lurt å bruke det atferdsforskere refererer til som “The Power Pose” eller «kraftstillingen»! Dette inkluderer å stå rett, stille bena bredt, legge hendene på hoftene, peke haken oppover og presse brystet fremover. En fysikklærer rapporterte at han introduserte elevene sine for kraftstillingen rett før eksamen for å lette nervøsiteten deres. Resultatene var enestående: en bestemt elevs poengsum ble forbedret fra C til A! Du kan hjelpe barna dine med å gjøre det til en del av deres daglige rutine, så vil de nesten garantert se en stor økning i selvtillit og skoleresultater.